Hej Kryddor

Sommar 2020.  6 Juni Sveriges nationaldag. I år blir det inte som vanligt denna dag utan allt blir i mindre skala och mer Ofestligt och allt beroende på det där viruset som sprider förödelse över världen. För någon dag sedan gick man ut med att nu hävde man  rekommendationerna för resor inom landet, om detta är vettigt ur smittsynpunkt får di lärde bråka om, svaret lär vi få i augusti. Detta innebär ju att Svenskarna kan så nätt börja planera sina eventuella semester resor. Många MC åkare drog nog en lättandets suck för nu kan man göra längre turer, självklart under ansvar men dock. Utlandsresor ner i Europa är ännu så länge svårt om inte omöjligt för Svenskar anses som paria utifrån vår tagna strategi, men kanske kanske i augusti blir vi accepterade även i våra grannländer.

Vädret de sista veckorna har verkligen varit fantastiskt bra även om ett o annat bakslag förekommit men på det hela har det var både solstolsväder och MC åk väder, inte illa för en Maj månad. Juni ser dock ut i prognosen att bli lite oregerlig precis som det brukar vara när vi närmar oss Midsommar, men ljuset det underbara ljuset som förgyller våra dagar, startar tidigt och lyser långt in på sena kvällen, man förundras varje år över detta här i sydligaste delen av Sverige och då skall vi komma ihåg att längts i norr har man nu midnatts sol och fortfarande lite snö här o där, stackare. Men iallafall så är det Midsommar om någon vecka och då är det högsommar sägs det. Hoppas nu att alla Kryddor tar sin sommarsemester på allvar och håller socialt avstånd och skyddar sig på hemester, mc semester, bilsemester eller allt vad Ni nu hittar på.

Våra torsdagsträffar har ännu uppehåll med hänvisning till rådande läge, när vi kan återuppta dom igen bestämmer Kryddorna själv och inte minst de förhållningsregler som utfärdats av samhället.

Hur åk säsongen nu kommer att bli är svårt att förutspå, i alla fall kan man nog med viss säkerhet säga att all form av utlandsfärd i sommar är att betrakta som inställd om inget otroligt positivt inträffar, men egna små Kryddturer i Skåne land bör kunna ske med sunt bondförnuft.
 
Ta det lugnt därute och åk försiktigt oavsett transportsätt med god framförhållning, för vimsiga bilister (och cyklister) finns det gott om och dom lär sig aldrig att se motorcyklister på vägarna vilket gör körningen extra "spännande".

Och framförallt STAY SAFE !

"Juni, Juli, Augusti" var det en känd Hallänning som fick oss att nynna på samtidigt som vi "Går o fiskar", tror Redax tar semester oxå.

Redax / Juni / 2020