Hej Kryddor

Januari 2020. Vi har hunnit några dagar in i Januari och faktiskt har man redan börjat märka att ljuset så sakteliga återvänder. Vi har ju som alltid börjat med ett "tomt blad" och det skall vi på sedvanligt Krydd manér fylla med allehanda trevligheter. Troligt planeras det redan lite här o där för sommarens mc semestrar, långa eller korta, norrut eller söderut det finns ju hur många trevliga mål som helst, det skall bara göras eller hur? Kryddturer och rundor till olika mål i vårt Skåneland får vi planera ihop så vi kan ha lite framförhållning, vädrets makter kan ju ställa till det men om planeringen ligger så blir det trevligare.
I slutet av månaden är det mc mässa i Göteborg och med det så sätter säsongen sakteliga igång för att kort därefter brukar ju vår lokala MC handlare köra sin vår mässor, bara för att liksom kittla oss lite och öka hoj suget. Men fram tills "åk" säsongen ligger det trots allt några vintriga månader som i sedvanlig Skånsk oordning kan bjuda på allt från regn, sandstorm, kyla och lappmögel, men längta efter en tidig vår kan vi ju göra ändå. Kryddans torsdagsträffar drar vi igång så sakteliga nu och vi kör med 14 dagars intervall som tidigare och vi kallar internt via FB-gruppen i vanlig ordning.
Ta det lugnt därute och åk försiktigt oavsett transportsätt med god framförhållning, för vimsiga bilister (och cyklister) finns det gott om och nu är det även blött och smuts på vägarna som gör körningen extra spännande.

Redax / Januari 2020