Hej Kryddor

April 2020.  Några dagar in i månaden och våren är verkligen här. Just denna dag strålar solen på oss från en blå himmel och temperaturen visar 15 härliga grader. Ja så vi har längtat, och nu skulle MC säsongen rullat på för fullt med olika turer hit o dit. Verkligheten ser dock helt annorlunda ut där vi lokalt och i Sverige och övriga världen tampas med detta vidriga Covil19 virus som verkligen förpestar tillvaron, inget är sig likt. Länder är stängda, begränsat utgångsförbud osv, osv. I området Sverige har vi tagit en liten annan väg på detta en form av light återhållsamhet med stor betoning på vett och sans, ingen och jag menar ingen har i dagsläget facit på vilket sätt som är bäst, men låt oss verkligen hoppas att åtgärderna biter för man vågar inte tänka tanken på något annat just nu. Människor kommer att få det tufft och alla får dra sitt strå till stacken samt detta kommer att sätta sina spår i vårt land för lång tid framöver. Allt detta genomsyrar just nu samhället och kommer med stor säkerhet att göra så ett stort antal månader framöver. Men vi måste tänka framåt, vi klarar av detta oxå, och framtiden är det ingen som kan sia om, men vi skapar den själv.
I alla fall har trots allt ett antal Kryddor kört några korta rundor när vädret varit bra och utifrån de glada bilderna dom visat har det varit härligt.

Påsken kommer till nästa helg och vi kan väl hoppas att detta fina vårväder består över den så Kryddorna har chansen att åka någon tur.

Våra torsdagsträffar har nu uppehåll med hänvisning till rådande läge, när vi kan återuppta dom igen bestämmer Kryddorna själv, ja och kanske även reglerna som gäller.

Hur åk säsongen kommer att bli är ännu för tidigt att förutspå, i alla fall kan man nog med viss säkerhet säga att all form av utlandsfärd i sommar är att betrakta som svår om inget otroligt positivt inträffar, men egna små Kryddturer bör kunna ske med sunt bondförnuft.
 
Ta det lugnt därute och åk försiktigt oavsett transportsätt med god framförhållning, för vimsiga bilister (och cyklister) finns det gott om och ännu har dom inte lärt sig att se motorcyklister på vägarna vilket gör körningen extra "spännande".

Redax / April 5 / 2020