Rubrik Datum Text av Bilder av
Hamburg resan 2004-03-05 Staffan Staffan

Jag, Janne och Jerry hade efter att ha bläddrat i mc-tillbehörskataloger nere på klubben, så smått börjat prata om att åka ner till Hamburg för att besöka några tillbehörsbutiker och handla vad som behövdes inför mc-säsongen. Ingvar B hade snackat sig varm om en viss Lois-affär i två plan, mitt i centrum av Hamburg. När så våren närmade sig och vi började känna en viss mc-abstinens gjorde vi slag i saken och bestämde en datum för resan. Förutom de från början intresserade var det bara Ingvar A som nappade på förslaget och bestämde sig för att följa med.
Detta innebar att det fanns plats för Wille som gärna gjorde gubbarna sällskap. Familjen hade precis införskaffat en s.k. minibuss som ju passade perfekt för ändamålet. Förutom diverse mc-tillbehör fanns det ju där även plats för en hel del annat?? Den 5 mars, kl 14.00 sammanstrålade vi på klubben för avresa. Via bron körde vi genom Danmark till Rödby där vi tog färjan till Puttgarden. När färjan lagt till styrde vi mot Hamburg. Vid åttatiden på kvällen kom vi till en liten ort som heter Trittau, ca två mil från Hamburg, där vi beslöt oss för att övernatta.
Hotellet var helt ok med god mat och dryck. Även ölen och gammeldansken på Ingvars och Jannes rum satt fint. Efter en typisk tysk frukost körde vi mot Hamburg dit vi kom utan större problem trots strul med Ingvars GPS som så lägligt vägrade att fungera. Den skulle ju vara garantin för att enkelt hitta dit. Framkomna till Loisbutiken förstod vi att dom fått reda på att vi skulle komma. Butiken var klädd med ballonger och girlanger, både ute och inne.
Termometern stod på noll och snön låg i luften. Trots detta fanns det ett femtiotal motorcyklar parkerade utanför butiken, och fler kom hela tiden. Efter någon timma hade vi fått vad vi sökte. Jag köpte en skinnjacka med tillhörande byxor plus ett ryggskydd. Även en klocka som beställts av Ingvar B inhandlades. Genom att köpa min prylar i Tyskland tjänade jag omkring 1500:- Tänk om man haft mer pengar att handla för, vad pengar man tjänat, fast man kan nog inte räkna så.
Janne köpte olja som lär räcka en fem sex år i alla fall och Jerry gick bara runt och mös.
När vi kom ut på gatan hade det börjat snöa, men detta faktum verkade inte bekymra de tyska mc-åkarna, som hela tiden strömmade till. Efter Lois körde vi till Polo en bit därifrån, eftersom Ingvar A ville titta på en klocka som dom saluför. När klockan köpts och vi var på väg ut kom Janne med dagens snilleblixt. Han ville åka till en annan Loisbutik i andra ändan av Hamburg för att prova Dainese-skinnställ?? som han ändå inte tänkte köpa!! Men, eftersom vi andra är goda kamrater lät vi honom få sin vilja igenom. Jag kan tala om att Hamburg är en stoooor stad.
Utanför den butiken stod ett gäng Ducatibågar, täckta med ett tjockt snölager, för provkörning. Tro det eller ej men folk provkörde! Sen var det dags att ratta hemåt. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Med kartläsare som mina, får man va glad för att över huvud taget ha kommit hem. Jag måste frita Ingvar från allt ansvar, han trodde aldrig på den utstakade färdvägen. Minst en timme försenade kom vi så till slut in på den vägen vi skulle tagit från början.
Vi parkerade sent om sidor utanför Citti-nånting i Lübeck, där en annan sorts varor väntade. Vet inte vad, men bilen blev tung.
Efter ett kort stopp körde vi sedan hemåt på moddiga vägar. Båtens avgång i Puttgarden passade oss perfekt och vi såg Malmös ljus vid halvtiotiden.

Jag tackar mina reskamrater för gott sällskap.

Staffan J

Några bilder finns på  Krydd foto 


Godisbutik för hoj sugna


< Tillbaka >