Rubrik Datum Text av Bilder av
Usedom, Tyskland 2004-06-11 Ibe Ibe, Patrick, Krisztina

Samling i Trelleborg vid färjan fredag morgon. 15 pers och 11 hojar. Stadig frukost på båten och fyra timmar senare var vi på Rygen. Det regnade lite lätt första timmen så det var lite glatt på gatstenen i byarna. Vi körde bort till Binz och tittade på Hitlers stora villa som ska byggas om till hotell, ett jätte komplex ända ute vid havet. Regnet lättade och färden gick på små vägar med fantastiska träalléer till Stralsund. På torget var där ett fint kafe med uteservering.
Vidare till Usedom som är en stad som ligger ända borta till Polska gränsen. Där var det bokat Hotel i en liten trevlig stad som heter Herningsdorf. Middag på Hotellet på kvällen med kaffe och cognac, sedan sov man som en prins.
På lördagen körde vi till Peenemünde och tittade på ett krigsmuseum. Ett gigantiskt bygge där Hitler tillverkade sina V-robotar, som ödelade halva London under kriget.
Tillbaka på små vägar, där vi hittade lite av varje, galleri och bilmuseum. På kvällen var det halva gänget som gick ut på stan och åt, medan resten åt på hotellet.
Nästa dag söndag, efter som det var en del som var sega på morgonen, hm. Så kom vi iväg sent. Det blev stora vägen till färjan. Det var en del klagan om fika men reseledaren piskade på, så när vi kom till Sassnitz hade vi 5 min. på oss att sträcka på ryggen och sedan köra ombord. På båten var det en jätte god buffé som vi vräkte i oss. I Trelleborg var det puss & kram och det här gör vi om.

Med på turen var: Ingvar A, Mona A, Viggo J, Ingrid J, Staffan J, Margareta M, Eskil H, Anette S, Patrick H, Krisztina L, Claus T, Freddy, Kjell H, Jan N och Ingvar B.

Många bilder finns på  Krydd foto 

Gruppfotografering, se dom kan vara stilla.

 


< Tillbaka >