Rubrik Datum Text av Bilder av
En dag i Danmark 2005-09-17 Viggo Viggo

Start ca 11.00 vid McDonalds vid Y ringvägen. Turen gick över bron Via Bröndby strand, Vallensbaek till Vridslöselille Faengsel. Där fick deltagarna en liten inblick i dansk filmhistoria.
Det är nämligen så att ”Egon, jeg har en plan” släpps ut härifrån. Det är här som Benny och Keld väntar på sin ledare. Vilken film? Olsen banden förstås. Originalet till Jönssonligan.
Efter att ha ställt upp för fotografering intogs en passande frukost bestående av kaffe och smörgås.

Färden fortsatte längs vackra danska landeveje till Roskilde där turen gick runt Domkyrkan och Vikinga museet. Vi fortsatte förbi S:t Hans sygehus och upp längs västra sidan av den vackra Roskilde fjord till Skibby där vi stannade för lunchfika.
Kaffe och smörgås med wienerbröd inköpta hos den lokala konditorn. Men vi skulle ju ha riktig mat också. Efter lite funderande föreslogs att den skulle intas på Bakken. Sagt och gjort. Vi körde upp till Fredrikssund och sedan tvärs över Själland till nyss nämnda nöjesfält, stängt för säsongen.

Det finns två matställen där som har öppet året runt. Det är Piihls och Peter Lieps Hus, där vi stannade till. Hyggliga priser och trevlig personal. Jag ger stället 4 Yamaha motorcyklar.

Efter att spenderat en timme i denna praktfulla omgivning körde vi sedan lugnt och fint genom Köpenhamn och nådde betalstationen vid 18 tiden.
Tack allesamman för en härlig tur. Vi gör väl om den?

Viggo

Med på Turen: Krisztina, Patrick, Jeanette, Jeffe, Claus, Ingvar A, Staffan, Tommy, Anders och Viggo

Bilder finns på 
Krydd foto 


En Dansk bajer till maten är aldrig fel.

< Tillbaka >