Rubrik Datum Text av Bilder av
Uppdrag i Åstorp 2006-05-14 Viggo Viggo

Åstorps Linjelopp 14 maj 2006

Några av oss brukar ställa upp som mc ordonnanser på cykel tävlingar runt om i Skåne. I söndags, den 14, åkte Jeffe och Viggo upp till Åstorp. Vädret var som ni ser fint. Vi sammanstrålade med fyra andra MC åkare och vi delade upp oss på olika klasser och köra före och varna mötande trafik och stoppa trafik som kom från sidovägar.

Jeffe och jag blev tilldelade damelit och herrelit där alla motorcyklarna deltog. Damerna körde 104 km och herrarna 165 km. Monica Holler från CK Hymer vann damklassen och herr klassen vanns av Lucas Persson från Team Mälarenergi. Han kommer ursprungligen från Eslövs Cykelklubb och är en av svensk cykels stora framtidslöften. Kanske den främsta.

Banan gick från Eslöv upp över Söderåsen med många fina backar och ställen där publiken kunde se de tävlande. Det såg ibland ut som det gör på stigningarna längs Tour de France. Vi som körde fick ju också se både den vackra naturen och en riktigt fin cykeltävling. Det är en ära att få vara med.

Åstorps Cykelklubb bjöd på fint väder och fika. Vi fick matpack precis som cyklisterna får. Tävlingarna slutade vid 16.00 tiden då vi återvände hem efteren lång och spännande dag.

Denna gång var det Jeffe och Viggo från oss.