Rubrik Datum Text av Bilder av
3 mans fikarunda 2006-06-04 Robban Ibe, Robban

Motorburen ungdom.
Motorcykel dagen började för mig med att telefonen ringde o Jörgen frågade, vad skall Du göra?, Asså jag hade tänkt att åka hoj, Vi bestämde snabbt att ses på klubben där skulle Jörgen väntade tillsammans med IBe, Ingvar hade fått riktigt mycket MC-abstinensproblem så vi bestämde då att åka en tur så att han fick rastat av både sig själv o inte minst Hondan behövde luftas. Träffades 10,30, efter diverse tankmanövrer var vi klara o Ingvar ledde oss ut ur stan.

Nu e de så att Jörgen hade fått allt på plats o kom med nya XV1600-an, vi lät honom åka sist så han kunde vara hur gas glad som helst o så kunde vi se hans jätte smile i våra backspeglar. Ja herre jisses va de mullrade där bak sist i kön, Varje gång man fick ögonkontakt med Jörgen såg man bara en med tindrade ögon o ett stooort smile.

Ja ja Ibe ledde som sagt o vi tog vänster höger vänster Bokskogen, Hyby, Kongsmarken, Genarp, Häckeberga o sen vänster, Stenberget, Blentarp, Sövde, o sen målet Sjöborakans kafé ( de som ligger i slutet). Här satt vi i solen o bara mös o pös, vi diskuterade alla underbara dofter vi mött på vägen, syren, den underbara rapsen, o all annan grönska, ja det var en fantastisk resa, och vädret har bara så perfekt som det bör vara i denna årstid, men som det inte har varit tidigare. Kaffet smakade gött, alla kakorna också o vi förmodar att IBe´s smörgåstårta också var god, stor var den i alla fall. Jörgen lyckades få telefonkontakt med Litauen gänget o dom hade det lika bra som vi, men fan vet egentligen, om ente …. .

Nu visade dessa motorburna ungdomar stor behärskning när vi under beskådning av Kafet´s gäster hjälpte Ibe bestiga Hondan, dom hade suttit där o undrat ”hur i h-e skall han kunna köra motorcykel som går med kryckor”, Ha tjii fick dom. Vad man kan åstadkomma med lite vilja, de e stort. Att se IBe´s glada min efter ett par fullgas sträckor de går inte av för hackor, ” ja ja att vi som låg bakom fick lung problem av svarta avgasmoln e ju en annan sak”.

Hemfärden gick över stock o sten, alltså mycket grusväg (Jörgen o jag hade gett vår tillåtelse),

Det var fantastiska vyer vi fick se o vi kom på platser som jag aldrig har varit på innan. Vi kom till ”Hindberget” här var vi 200 m över havet o hade en fantastisk utsikt. Vadå Skåne e platt, pfui så fel ni har. När vi gjorde en liten paus på en vägstump kom det plötsligt en mc modell Triumph tripple från ca 1971 o stannade vid oss, ” Så kul att se motorcyklar på min infart”, ja o sen begav det sig så att det diskuterades både det ena o det andra, det var ”jolly nice” så att säga. Ja IBe ledde vidare vänster höger vänster o se, plötsligt var vi i Malmö igen.

Väl avlastade o inlastade på klubben, sa vi tack för idag o körde var o en till sitt. Tack pågar för en super duper kanondag

Bilder finns på 
Krydd foto 


På plats och kryckan fastsatt

< Tillbaka >