Rubrik Datum Text av Bilder av
En varm tur till Brösarp 2006-06-11 Robban Ibe

6 manna o svettigt värre.
Solen lyste från en klarblå himmel, de e sommar . Jag hämtade upp IBe på klubben 9,30 o vi gjorde oss klara o gled sakta mot Slussplan. Leif hade redan kommit o så va vi tre, sen kom Niels o så var vi fyra, sen kom Tommy o så var vi fem o sen kom Staffan osse var vi sex. Vi väntade o väntade o det kom ingen mer.

10,15 lades kurs mot Brösarp o fiket på vägstationen där, vi hade ju sagt en tidsgräns till ca klockan tre för då hinner man med att varva ner innan man skall grilla o allt de där. Puh nu var vi riktigt varma i pälsen o ändå stod vi i skuggan, ja ja man skall inte klaga på värmen. Vi rullade iväg först till Midhem för diverse tankningar o sen över Staffanstorp, Dalby, Torna Hällestad, Silvåkra, Harlösa, Östraby Fränninge, Illstorp, Hörröd o Brösarp, Ja de var många vänster höger vänster o eftersom jag åkte sist så trodde jag att det var någon form av brandkårsutryckning, för de v F vad de gick. Men herre jej vad Skåne är vackert nu nar allt står i blom o det är så grönt o grannt, för att inte tala om dofterna. Vi är sannerligen lyckligt lottade som får åka motorcykel o uppleva allt detta.

Det var dock så att IBé drog oss på en grusväg mot Silvåkra, o på den vägen hade dom slängt ut olja för att det inte skulle damma så mycket, o det skall sägas att det var lite slirked på vissa ställen o nu behöver man inte rostskyddsbehandla hojen. Hm hm, om de tyckte vi inte!

Väl framme i Brösarp besteg vi då vägstationens restaurang, Kaffe, vatten, o en goer varm italiensk mada blev det för det flesta av oss. O nu satt vi här en god timme ( i skuggan- det var helvetiskt varm i solen) o snackade skit, tittade på alla hojar som passerade förbi utanför, o det var verkligen många, Tommy o jag kom fram till att 70% nog var Yamma glidare. Hör o häpna nu var det andra gången som vi hörde Staffan tala om Nya Sukkan M1800 o de e ju en powerglidare, kan han vara på väg o bli upplyst månntro, han talade så varmt o upplysande om denna hoj så man kunde nästan tro att kontraktet redan var signerat. Vi blev fotograferade av IBe innan avfärd, o där stod vi o svettades i den 30 gradiga värmen. Men sen blev det uppstigning o via många vänster höger vänster kom vi via Christinehof, Lövestad, Tolånga, Sjöbo, Everlöv, Rödde, Häckeberga , Sturup o ut mot 108-an där Tommy vek höger o Staffan vek vänster, vi andra fortsatte ner mot Sjödiken, o där vinkade vi av Leif. Nu blev det Skabersjö o sen Malmö. Niels tog ringvägen o IBé o jag körde till klubben o avmönstrade Hondan. Det var en fantastisk dag, god åkning även Niels o jag kanske tyckte det gick bra fort ut, men mera lagom på vägen hem.

Bilder finns på 
Krydd foto 


Uppställning i Brösarp


< Tillbaka >