Rubrik Datum Text av Bilder av
En varm dag på Bjärehalvön 2006-07-16 Robban Robban

Det blev bestämt att vi skulle träffas på Söndagen kl 10,00, Ibe kom på lånta fjädrar, Niels, Eskil o Anette, Patrik o Krisztina o Robban också var vi fulltaliga här. Lämnade Malmö med kurs Bjärred där vi skulle hämta upp Tommy o Ingela samt Ricky o Kerstin , 10,30 var vi där o sedan blev det lite väntan till.

Ibe hade ett litet h-e att begripa att en Wildstar bara har TVÅ cylindrar o inte som han är van med 4 cylindrar. Men IBe, dom två cylindrarna är fan så möcke större en dina fyra, de e kaffe burks storlek på dom där. Ja ja Jörgens Wildstar passade herrn bra idag iallafall.

Vi la kurs Bjärehalvön, o drog via motorvägen rakt upp till Ängelholm. Där sedan Ibes lokalkännedom lotsade oss via Förslöv o sen rakt in i spenaten på Hallandsåsen, alltså vilka underbara vägar, det var så vackert så. Upp o ner osv. och sen mot Lya o vårt kaffeställe på åsen, Här togs en välbehövlig vila o lunch paus i det gröna med världens utsikt över Laholmsbukten.

En bra stund senare åkte vi på norrsidan av åsen mot Båstad, o här var faktiskt ännu bättre lunch platser som man skall memorera. Ner i Båstad o det var sista dagen på Swedish Open så det var mycket folk, men det gick faktiskt bra att åka igenom ändå, sen la vi kurs mot Kattvik, ja den vägen är bara så vacker. Väl i Kattvik blev det glass, kaffe, våfflor osv. Varmt som bara den var det o fullt med bad turister. Mätta o belåtna igen drog vi upp mot Hallavara, där Robban köpte potatis med sig hem, för Bjärepäror är något extra.

Kurs Torekov, här trodde åtminstone jag att vi skulle åka ner i Torekovs hamn, men jag såg ut mot p-platsen att det var full kalabalik där nere så det var nog bara bra att vi inte gjorde detta. Nu drog vi mot Ängelholm o sedan vidare längs kusten via Utvälinge o Jonstorp o sen ut på 112-an mot Höganäs. Tank o kiss paus i Höganäs o sen hade hungern satt in igen så det blev Viken som nästa mål, o väl i Viken hittade vi efter några om o men, mat till oss alla..

Klockan hade ju nu blivit 18 o det beslutades om att åka längs kusten hemåt, alltså via Helsingborg, Landskrona, Häljarp osv. Men väl framme vid Sofiero var det totalt trafik kaos, det skulle vara ngn form av konsert där, så det blev raka vägen mot Helsingborg istället, Strax innan motorvägen blev det sedan litta oordning i ledet o tydligtvis skulle det åkas motorväg hemåt, men detta uppfattade inte jag så när alla drog vänster i rondellen då körde jag rakt fram mot Råå, Tog ngn minut att inse att jag inte kunde vända utan di andre fick åka. Ja Ja jag kom ut på motorvägen jag också o vrålade ner till Lödde där jag sedan åkte kustvägen hem, Tack alla för en fantastik dag.
Med på resan var: Eskil, Anette, Rikard, Kerstin, Patrick, Krisztina, Niels, IBe, Tommy, Ingela, och Robban

Bilder finns på 
Krydd foto 


Kattvik. In i skuggan och få i oss lite dryck och jo då en våffla....
< Tillbaka >