Rubrik Datum Text av Bilder av
Immeln 2007-07-01 Robban alla

Vi beslutade som vanligt via mail om att träffas på Klubben 10,00 o sen hämta upp på Statoil Södra Lund.

Vi var: Ingvar A, Niels, Eskil o jag, sen från Lund kom Patrik K, Stefan, Ricky o Kerstin.

Vi hade liten överläggning i Lund om färdväg  vi beslutade raka vägen upp till Kristianstad via E22. Sen nordost vart upp mot Immeln. Solen värmde gött på oss o vi höll lagstadgad fart, till bilisternas förtret. Väl i Vä så tog Stefan rodret o lotsade oss genom stan o ut på vägen mot Fjälkestad, Värestad o sen Immeln.

Här var förtjusande vackert att åka på o vi beslöt att hitta ett bra ställe att fika på. Men med hjälp av GPS hittar man ingen fika glänta, utan det var med gammal beprövad pappersteknik vi såg Breanäs som bra mål. När vi passerade Immeln by så såg man hur huvudena vred sig, va va skulle vi inte kunna stanna här, men nu hade jag fått för mig att Breanäs dit skulle vi o jag ledde nu. efter en stund igenom skogen, som tycktes oändlig kom så plötsligt vägen ner till husen, vacker slinga o sen öppnade sig hela sjön för oss o det var så vackert så.

Vi parkerade på Kursgården o stövlade resolut ner till sjökanten där vi redan sett ett perfekt bord i solen med vacker utsikt. Och här blev det kaffe med medtaget tilltugg, Oh vad vi njöt där. Efter en lång slappestund så kom förslaget från Patrik eller Stefan, vet ej vem: En go glass i Åhus hade inte suttit fel, jamen vi skall ju ändå söderut igen.
Ja så blev bestämt, men vi skulle först åka norr om Immeln, för att runda sjön. Knappade in Åhus på GPSén o sen åkte vi, nu blev inte tekniken o jag helt överens så vissa u svängar blev det, men så småningom fattade även tekniken vad jag ville. Vi åkte sen med Immeln på höger sida o så småningom med Ivö sjön på vänster.

Fantastiskt vackra vägar o här finns mycket att utforska framöver om vi vill. Väl nära Balsby fick sen tekniken se sig slagen av den levande GPS-en, Ingvar som härifrån lotsade oss vidare över Fjälkinge o sen ut till Åhus Hamn o till den långa långa glasskön på båten. Men glass fick vi alla, så mycket så vi teg o blev nog glass-botade för ett tag framöver. Vi slappade igen, men inte så länge o sen var det tankning som gällde.

I.A ledde oss sedan med fast kurs över Yngsö, Lyngby, Degeberga, Huaröd, Önneköp, Östraby, Harlösa, Sandby, o sen Malmö.
Vilken tur vi fick, vilket väder vi hade, o så skoj det var, plus att vi fick åka hoj på fina vägar hem, o återigen på vägar som några av oss inte visste att dom fanns.

Bilder finns på 
Krydd foto 


< Tillbaka >