Rubrik Datum Text av Bilder av
Kivik och choklad fabriken 2007-07-15 Robban Ibe

Schokolaade tur till Kivik.

Kenneth´s mailförslag var Chokladkultur i Kivik. Ja o så skulle det bli. Solen lyste skarpt på oss denna dag o det var många som blev jättesugna på choklad, nytt säsongsrekord på anslutning blev definitivt slaget.

15 Hojar, 18 pers, ( Adrian o Carina, Leif o Birgitta, Jörgen o Monica, Krizstina, Patrick H, Stefan, Patrik K, Niels, Kenneth, Viggo, Ingvar A, IBe, Eskil, Staffan o Robban). 

Lite skitsnack o sen uppsittning, kurs var ju framtagen på GPS, men eftersom en av dom levande GPSérna var här så tog IBe ledningen.
Han ledde oss över litta stockar o stenar o det började så nätt redan efter en stund att skrika i kaffe tarmen både här o där, efter en dryg timme hade vi kommit till lilla Sjöbo. Vissa behövde tanka både de ena o de andra, vissa var glada över en röge paus. Puh här var det varmt.

Snart satt vi upp igen, o nu började vi få kurs mot Brösarp via dom vackra vägarna. Vi åkte över Vollsjö, Fränninge o med kurs bortåt Önneköp där vi strax innan korsningen, intog ett välbekant fika ställe i det gröna. Tyvärr låg trästockarna på fel håll så vi fick sitta lite sämre än vanligt, men det är ett bra ställe.

Samtidigt som vi parkerade här kom ett jättegäng hojar åkande. Det var gänget från SKMC som åkte -kultur på hoj-. Det var mäktigt att se alla, tror dom var drygt 100 st. Men dom fick inte så gott kaffe i gläntan som vi fick. Vi satt en stund här o ett av samtalsämnena var som vanligt V tvinn eller inte. Nu när Staffan också åker tvinn så tror jag den diskussionen blir ngt mer lågmäld ( denna veckan iallafall).

Uppsittning för vidare färd i ett sagolikt vackert landskap o just detta att solen lyser på oss, jag menar efter allt regnande denna sommar så är det oss väl förunnat. Efter att passerat Andrarumsvägen ner mot Brösarp öppnar sig en vacker dalgång på höger sida. Som Eskil sa, -trodde inte att det fanns sånt i Skåne-. Brösarpsvägen o dess backar är alltid vackra o trevliga att åka genom. Sommartrafiken var tät här och alla hade kurs Kivik.
-Jo det visade sig att imorgon skulle det dras igång med Kiviks marknad.

Vi åkte genom Kivik men den som hade GPS var I.A o han begrep inte hur den funkade så vi körde lite för långt.
Ett snabbt hojbyte från min sida. o sen fick vi göra en liten u-sväng i backen, var lite knixigt o backen var starkt magnetisk. Men så småningom var vi på kurs o kom ner i alle´n till Chokladen.

Alla dök in i butiken, vi fick en kort genomgång om hurför o närför det här med choko. Äpplemust, choklad, o en massa annat o sen gick vi där o plockade ner godbitarna a´ 9 kr st i små plastpåsar. Det var svårt att inte plocka många, för di e ju så goa. En efter en troppade sen ut på gårdsplan o drack kaffe eller läsk osv. men plötsligt började det klia i gasrullarna igen o så skulle det åkas, det ropades på mat o glass från kön, alltså  kurs Simrishamn.

Väl framme i ett sommaraktigt Simrishamn intog vi så hamnplan o med kurs glassbutiken, sillamad butiken osv. Vi fick snällt ställa oss i långa sommarköer, men hungern stillades både till höger o vänster.

Härifrån skulle vi sedan göra en splitt i gänget, några åkte över Kåseberga, Ystad, Trelleborg medan vi andra åkte över Gladsax ( nä Schyman var inte hemma) Östra Vemmerlöv, Lunnarp, Tomelilla, Sjöbo, Spjälla, Smedstorp o sen ut på 102-a mot Janstorp. Nu började en efter en troppa av för enklare väg hem till sitt och efter en tur över en grusväg, bar det sen iväg mot Svedala där nästa splitt blev.

Tack alla för en härlig dag där ute. Inför nästa lite längre runda, tidigare start, skall det käkas ute tycker jag vi meddelar detta innan så vet man om man vill eller inte osv. 
Bilder finns på  Krydd foto 


Några Kryddiga Kryddor i spenaten

< Tillbaka >