Rubrik Datum Text av Bilder av
Möns Klint 2008-07-06 Rickard H Många

Söndag morgon i Lund kl 08.00, svart över Malmö och några kompisar som fegade.
Inga namn men de kan ju ångra sina beslut, så här i efterhand med facit i hand.

Fixade kaffe och lite mackor och bestämde att vi kör oavsett.
På hojen och efter några 100 meter så blev det regnställ på. Hittade några tappra själar vid klubben. Mina vantar kassa och fick låna av klubbens köksmästare (läs grillchef).

Klockan blev 09.00 (fortfarande regnställ på), gled iväg mot betalstationen.
Där väntade ytterliggare några fanatiker (vilken glöd man får att skriva efter en Calavdos och en Armangac) . Regnställ av och nerpackat i sidoväskan. Summa 11 mc och 13 pers.
Synd om nya medlemmen Annelie som inte fick övningsköra i DK men hon gjorde sig nog hörd än då.
Att åka så pass många är ett konststycke att kunna hålla ihop när det börjar bli lite mycket trafikljus och trafik. Detta fick vi prov på när vi körde ut från Köpenhamn. Valde icke motorväg utan ”normal vägar”.
Väl ute från stor stan riktning mot Köge så flöt det ganska bra. Ole tog oss ner till första stoppet i Köge småbåtshamn. Där var det lugnt denna vackra söndag. Var ju tänkt som en 5 minuters bensträckare men ack den som bedrar sig, glupska klubben var raskt framme med sina smörgåspaket och kaffe.
Efter avslutad fika så blev det avfärd mot Mön längs det mindre vägnätet. Är ju lite halvsvårt att plocka ut godbitar när man inte är på hemmaplan. Finns många småvägar som är utmärkta som vackra men man vet inte var de leder och då vågar man inte riktigt. Det finns ju ett mål att nå fram till.
Väl på Mön och efter parkering så blev det max 3 min vandring och uppför en liten trappa för ny fika, vilka kompisar man fått, det enda dom tänker på är mat o dryck.
Några av oss traskade vidare i säkert 2 min mot Drottningens stol för att få se lite av Möns kalkstensklippor. När man tittar ner mot havet och stranden så kan man konstatera att ner vill man inte trilla. Trappor finns ju förvisso ner men var väl lite lata idag för att testa de 495 trappstegen, man skall ju upp igen och det är minst lika många då.
Efter 2:a fikan så var nog alla sugna på glass och så blev det, njöt av både solen o glassen, kändes som sommar. Sedan var det dags för avfärd och vägarna blev delvis valda av Ole, som tog oss ut på vackra småvägar i riktning mot Vordingborg. Hittade ett matställe, kanske inte riktigt vad vi hade tänkt men nöden har ingen lag när man börjar bli hungrig igen. Viggo lät meddela att han tänkte äta hemma och drog iväg solo.
Året innan hade vi ju besökt MC-museet i Stubbeköping och då hade vi ätit på ett värdshus nära Vordingborg, synd att vi inte lyssnade på Robban, som tycks ha koll på mycket och körde dit i stället. Nu var det väl ok ändå, maten fick vi ganska snabbt och tror att alla blev mäta.
Blev sedan motorväg från Vordingborg men ju närmre Amager vi kom så tätnade trafiken för att sedan stå helt stilla, blev lite slalom och sedan av på första bästa avfart, här någonstans spliitrades sällskapet, så att hälften blev avhängda och trots väntan både vid avfarten och vid betalstationen, så sågs vi inte mer den dagen. I efterhand vissade det sig att tidsskillnaden hade kanske rört sig om 5-10 min men när man inte vet så vad göra.

Bilder finns på  Krydd foto 

 

< Tillbaka >