Rubrik Datum Text av Bilder av
Bromölla tur 2008-08-16 Robban alla

Patrik K från Södra Sandby, ni vet ”där som solen alltid lyser” hade påbudet en körning till Bromölla o Claessons Motor för att ” glo på hojar” och troligt mest på Victory maskinen.

Två uppsamlings ställen, klubben o sen Shell macken i Gårdstånga. Från klubben blev det Ulf, Robban o Eskil, som hade gjort övervägningar om att det eventuellt började regna i Tyskland så då vågade han kanske ta ut Bat-ving innan regnet hann hit, kanske om en v…….a. Vi Lämnade Malmö o rullade norröver för att strax norr om Lund sikta en annan ”Känd” hoj, det var Rickard o Lena ( jag vet inte men efter Skagen turen verkar det som om Lena har bankat in i Rickard att det går att åka lite lugnare), för nu drog han med ett normalt motorvägstempo. I Gårdstånga väntade sen Patrik, Geoffrey och Ricky på oss, efter någon minut kom sen även Kenneth uppmullrande och så var vi fulltaliga.

Patrik skulle leda oss till Bromölla o han drog iväg som om han hade F1-bilar bakom sig så det blev en liiiten lucka mellan ledaren o oss andra, men efter några mil var vi samlade igen, vackert väder o lugn trafik gjorde att vi snabbt var framme i Bromölla och här ”uppe” hade värmen slagit till så det var litta svettigt.

Efter det att vi stigit av o gjort oss bekväma så gjorde vi entré på Claessons o vi hittade snabbt vad vi ville titta på. Vi detaljstuderade noggrant o hade en hel del kommentarer, så många så att vi plötsligt hade en säljare på oss, men det var ju inte så konstigt, Jeffe hade ju sänt ut såna däringa köpsignaler så att även Hörbymasten låg i lä ifråga om signalstyrka. Det slutat de ju med att Jeffe skulle provköra, o ut rullades ett svart monster som mullrade så att tänderna höll på att skaka loss. Vi andra som har lite mera sans i kroppen, ja vi tog vårat kaffe o gick o intog dessa drycker o dylikt på gräsmattan i skuggan. Jo visst, vi hörde hur Jeffe ångade iväg mot Sölvesborgs hållet.

Kan bara konstatera att kaffet var gott. Ibland är det bra med hjälm och denna dag var det extra bra, för om inte Jeffe haft hjälm på sig så hade smilet gått runt huvudet på honom, åtminstone såg det så ut när han kom tillbaka. ”Ja ja den gick jätte bra, måste ha en sån - hur f skall jag kunna övertala Jeanette om detta - hum” ( ja ja, vi andra vet att det kommer en vår, med nya modeller). Säljaren på Claessons trodde nog att det vaar klaaart, men tji. Vi bestämde oss för att rulla vidare mot Åhus och en liiten glass, Vi blev välvilligt avvinkade från Claessons, när nu Rickard tog täten och skulle lotsa oss mot glassen, det var här Rickards RLS system (Rickard Lost i Space) tog oss över underbara vägar direkt till Åhus, och hur han hittade dessa vägar utan Tum Tom, det vet inte jag, för jag litar inte helt på RLS-en. Plötsligt var vi då i Åhus hamn och här skulle ätas Glass, döm om min ”förvåning” när den absolut största glass-båten serverades ut till Kenneth, Eskil skulle ju inte vara sämre, men nu är det ju så att beställer du 3 kulor glass får du 6 kulor ( allt är dubbelt ), så det blev att jobba lite. Glassen var god, det tyckte även getingarna, som gjorde det lite extra jobbigt.

Som om inte detta var nog så skulle det drickas kaffe på vägen hem också, ja o Rickard körde vidare med RLS och styrde kosan mot Bosarps sjön och Kaffe stugan där, underbara kurviga vägar en del helt nya för oss, ledde oss dit och döm om vår förvåning när vi parkerade så var Patrick o Krisztina där, så det blev extra kaffe snack innan vi via Höör osv. letade oss mot Lund där vi skiljdes vid en p-ruta. Sen kom ju inte Malmö gänget direkt iväg eftersom läderlapps mobilen inte ville starta. Men efter en stunds arbete startade även bat mobilen och vi fladdrade hem till Malmö,
Tack alla för en rolig dag

Bilder finns på  Krydd foto 

Bredden på ett bakdäck, kanske denna diskussion innehåller.

< Tillbaka >