Rubrik Datum Text av Bilder av
Gokart 2008-11-15 Robban IBe

Go-cart en regnig lördag i november.

Jeffe hade kommit på en bra ide´ och samlat ihop ett gäng förväntansfulla förare denna lördag. Visserligen var en o annan lite halt o lytt och hade ont både här och där, kanske var det för att ha något att skylla på vem vet.

Under veckorna innan hade en intensiv psykning pågått om vem som skulle visa var skåpet skulle stå! Under genomgången före den stora drabbningen utsågs Eskil till att vara den som skulle få äran att vifta med den blå flaggan, slutresultatet visade dock en annan utgång. När vi sedan intågade på parc ferme så var vi så tuffa så tuffa. Ni smågrabbar i F1 teamen -Ferrari o McLaren Mercedes osv. släng er i väggen. Behöver dom nyrekrytera så finns vi alltid tillgängliga. Efter att använt skohorn för att få ner oss storgrabbar i cartarna var vi nu redo för tidsträning. Hjälmarna dolde väl dom snabbt växande ”bockhornen”. Själv hade jag innan intalat mig att ta de lugnt o ligga sist i kön, men något hände både mig och alla andra, den där lille djävulen satte snabbt igång fart jakten.

De här var skit roligt. Efter ett antal träningsvarv var det sen dag att försöka krypa ur sitsen igen och ta en kort paus. Ohoh vad det diskuterades och pikades under ”vilan”, undrar om smågrabbarna i F1 gör likadant. Nu var det dags med tidskörning för att få fram startplacering i finalen, och nu satsades friskt, det gällde att se till att antingen köra ifrån dom andra eller att se till att o komma å banan, här var nu prestigen mycket stor, det stångades o trängdes o alla andra justa o ojusta medel användes, konstigt att hjälmarna blev kvar, för som sagt därunder var nu ”egot” enormt.

Före finalen var det dags för paus igen, topp kvartetten var Jeffe, Staffan, Eskil !! och utomhus championen Ingvar. Det var tur att pausvilan var lite längre denna gång så att adrenalinet åtminstone kom under kokpunkten. Finaldags, spänningen i toppen var oliiidlig!, Vi andra tog det lite lugnare, men i ledar kvartetten var det nästan för hett! Där måste man ju trots allt ge smågrabbarna i F1 teamen en eloge, dom är ju kalla som is, men inte våra storgrabbar inte. Nedräkning, o sen pang på rödbetan, iväg gick det, trångt som attan i första sväng efter rakan, det smällde o luktade gummi men alla kom igenom o det jagades o stångades vidare. Roligt var det och ibland gick det väl fort med kraftiga tväruppställ som följd, ett av dessa såg jag, det var när Eskil bredsladdade som han nästan blev kluven av Ingvar som låg någon halvmeter bakom, men dom redde snabbt upp det o jakten fortsatte.

Varv efter varv o plötsligt var det målgång. Första placering var Jeffs, 2-a Staffan, 3-a hör och häpna Eskil ( där lurade han oss alla, undrar om han tjyvtränat), 4-a Ingvar med snabbast varvtid, ja o sen kom vi andra. Staffan hävdade att Jeffe borde drabbas av en ”drive through”, men Staffan de e bara smågrabbarna i F1 som håller på med sånt, skulle vi storgrabbar genomföra detta på svenska blir det ju ”kör igenom” och då hade det ju inneburit att Jeffe skulle köra genom dig, hum! Många o heta diskussioner efter racet blev det innan det var dags med det obligatoriska gruppfotot.

Vi var dock alla överrens om att det varit hemskt roligt och att det måste göras om. Sommar racet på utomhusbanan i Lockarp blev väl spikat direkt. Medaljen baksida Eskil, är att där blir det ännu svårare att nå pallplats.

Schummi-Larsson i november 2008

Bilder finns på  Krydd foto 

Hela gänget poserar. Stående, Robban, Leif, Ingvar A, Staffan, Marco, Jeffe, Eskil, Ricky. Sittande Markus, Patrick, Ole och Ulf

< Tillbaka >