Rubrik Datum Text av Bilder av
Skruvdragaren på utfärd 2018-05-10 Robban All
Torsdag, Kristiflygare och högsommarvärme, normalt två oförenliga händelser men så icke detta år. 8 små kryddor skulle på utfärd och vi träffades vid Gårdstånga rasten för vidare transport uti det blomstrande Skåne landskapet. Vår kurs var nordväst och vi tog inte de rakaste vägarna utan de vackraste och kom så småningom till Lotta på Åsen då det nu var dags med lite kalori påfyllnad. Det var ljuvligt gott och vi njöt i den heta solen som sakteliga värmde upp emot de 30 graderna. Färden gick vidare via många höger vänster innan vi närmade oss Skäldervikens södra sida där vi gled längs kusten in emot Bandyklubb land. En snabb toppfyllning av bränsle inför morgondagens aktivitet och sen gled vi ut till Vallhall där vårt boende väntade på oss. Snabb incheckning och dusch innan de kalla ölen lockade på uteserveringen. Middagsdags och hungern hade tagit över på vissa så det satt gott. Massa skitsnack och sen avslut på ett av rummen.

Fredagen började lite molnigt och en femton grader svalare än gårdagen, men det skulle ta sig var det lovat. Vi hade beslutat att ta sikte på södra Bolmen ungefär och endast via små krokiga vägar, så upp över åsen och sen in i grönskan på för oss helt nya vägar. Halland och Kronbergs län visade sig på sin bästa sida med fantastiska vyer, härliga dofter och en jädra massa träd och sen mitt i allt en och annan Snickerboa som stack ut bland alla små sjöar. Vändpunkten strax syd Bolmen och mot Markaryd och höger in  nånstans där vi hade som mål Gräddhyllans Café, verkligen en liten härlig oas mitt ute i ingenstans men ack så välbesökt ändå. God mat och kaffe satt just då helt perfekt för lite värme behövdes inombords för värmen hade inte hittat oss ännu. En god stund senare satte vi sakteliga kurs mot södern och rundade så småningom Hallandsås och åkte via Rössjön och Västersjön in till Ängelholm och en snabb proviantering senare vidare mot vårt Hotell. Vi hade lagt märke till en massa Ferrari bilar och när Patrik kom tillbaka efter en löprunda (knäppt) fick vi exalterade beskrivningar om en massa bilar nere hos Königsegg och information om ett förestående Nordic meet under helgen. Jodå vi hörde dom när vi återigen satt o njöt av en kall öl på serveringen för nu hade värmen kommit igen precis som utlovat. Ingvar hade åkt bakom GW under en bit och konstaterade kort att ni sitter ju och lutar på hojen, men vi fick ju förklaringen i en av sidoväskorna fanns skruvdragare, förlängningskabel och säkert mycket mer, så är det när man har för stora sidoväskor och sen packar i släpvagnen, undrar verkligen vad han hade kunnat trolla upp ur väskorna, ja en del vet vi för vi hjälpte gärna till att dricka upp det. Kvällen avslutades med en fantastisk 3 rätters och med stjärnan en torskrätt som inte gick av för hackor. En härlig kvällspromenad och vår ciceron GW förevisade oss området som en sann flygflottiljist innan vi fortsatte att skratta kvällen ut.

Lördagen startade med en härlig sydländsk värme och sol. Efter vår goda frukost så bestämde vi en tur för dagen och att den skulle bli kort var vi överrens om så en utökade Bjäretur la vi kurs på. Det verkligen kryllade av Ferraris runt om oss på vår väg mot första stopp vilket var Torekov som visade upp sig från sin absolut bästa sida och här var så förbaskat skönt och vackert. När vi traskade runt där så gled det in ett 20 tal Ferraris i hamnen och ställde upp sig, man kan lugnt påstå att här saknades det minsann inte kulor för de kolorerade underverken. Färden gick via Kattvik o Båstad på de vackra vägarna innan vi gled upp i Sinarpsdalen för att sen ta hemliga vägarna till Café Utsikten som idag verkligen gjorde skäl för namnet, och vi var inte ensamma, herre je. Gotti gott gott och en och annan livrem fick nog släppas ut en bit. Vidare bortom Laholm gick nu vår kurs och det var lite hett i luften nu så när vi åkte in i skuggan på vägen över åsen ner mot Västersjön var det riktigt behagligt. När vi kom till Ängelholm igen åkte vi ner till Königsegg och beskådade alla "fräcka" bilar där var, och ett litet besök i foajén till fick vi också där en av deras bilar och motorer stod uppställda. Patrik den nu biltokiga hade nu nästan gått i helt spinn men konstaterade att dom är lite dyra då ingångspriset var ca 2 milj dollar och uppåt. På frågan vad kostar en service fick han inget svar, men flertalet flög tydligtvis in sina bilar till Ängelholm när det var dags, en stilla fundering då "har dom lånebil"? -). Ferrari klubben hade Nordic meet där med specialvisning inne hos Königsegg och en 150 Italienska fullblod hade varit där under dagen, otroligt. Innan vi gled tillbaka till hotellet gled vi även förbi Corvette klubben som hade meet några hundra meter därifrån, läckra bilar i massor men liksom inte samma glamour över det gänget precis.

Söndag och hemfärd startade efter en härlig frukost i en strålande het sommardag. Vi körde med fri hemfärd i olika grupper mot olika mål och gjorde en härlig avtackning innan vi mullrade vidare. Vi får tacka vår reiseleiter Göran GW och Eva för initiativet och allt fix runt detta. Det löste sig trots lite strul de sista veckorna tidigare på grund av ett hotell som ej skall nämnas för sin minst sagt märkliga hantering. Men det hotell som GW letat fram istället var mycket bra. Den där skruvdragaren kommer framledes att bli ett hett samtalsämne när det handlar om mc touring. Vi som avnjutit denna tour var Göran GW, Eva, Ingvar, Karina, Patrik, Staffan, Jan, Robban.< Tillbaka >